Menu
0
Gratis thuis vanaf €85,- (NL) | Levering aan EU-landen
Stevig verpakt | veilige verpakking tegen breukschade
Sparen voor gratis bier of korting %
Klantbeoordeling: 9.8/10
03Feb2023
Bierbrouwen: Hoe werkt het?

Bierbrouwen: Hoe werkt het?

Door: AlrikReacties: 0

Het brouwen van bier is een eeuwenoud ambacht dat vandaag de dag nog steeds wordt beoefend door brouwerijen over de hele wereld. Het proces van bierbrouwen omvat een aantal cruciale stappen, waaronder het malen van de granen, het koken van het wort, het toevoegen van hop, het fermenteren en het bottelen, blikken of fusten van het bier. Hieronder beschrijven we ze in een algemene weergave. Bij sommige speciaalbieren wijkt men her en der af van dit proces.

De eerste stap in het bierbrouwen is het malen van de granen. Dit kan worden gedaan met behulp van een speciaal soort molen genaamd een moutmolen. De granen worden gemalen, waarna ze worden geweekt in water om de enzymen te activeren die nodig zijn om het zetmeel in het granen om te zetten in suikers.

Vervolgens wordt het resulterende mengsel, dat bekend staat als "wort", gekookt met hop om bitterheid en aroma toe te voegen. Het kookproces duurt ongeveer een uur en het resulterende vloeibare mengsel, nu verrijkt met suikers en hop, wordt gekoeld en overgebracht naar een fermentatievat.

In het fermentatievat worden specifieke soorten gist toegevoegd om de suikers te fermenteren tot alcohol en CO2. Dit proces duurt meestal enkele dagen tot een paar weken, afhankelijk van de specifieke soort bier en de gewenste smaak.

Na de fermentatie wordt het bier gebotteld of in een fust gegoten. Sommige bieren worden nog verder gerijpt in de fles of op een vat, waarbij soms extra gist en suikers worden toegevoegd om nog meer koolzuur te produceren en de smaak verder te verbeteren.

 
 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.