Menu
0
Gratis thuis vanaf €85,- (NL) | Levering aan EU-landen
Stevig verpakt | veilige verpakking tegen breukschade
Sparen voor gratis bier of korting %
Klantbeoordeling: 9.8/10
01Mei2024
Over de brouwer: Klere Boght

Over de brouwer: Klere Boght

Door: AlrikReacties: 0

Bij Bierloods22 zijn we fan van bier. Exclusieve speciaalbieren van ver weg, maar ook van kleine brouwers om de hoek. Graag willen we jullie kennis laten maken met deze brouwers. Dit keer de kleinschalige speciaalbier brouwer Klere Boght uit Alphen aan den Rijn.

Over Klere Boght

Klere Boght is in 2015 als thuisbrouwerij opgericht door Danny de Kleer.
Daar komt ook het eerste deel van de naam vandaan. Het tweede deel is afgeleid van het woord bocht: Oud-Nederlands voor niet te drinken.

Klere Boght maakt op kleine schaal speciaalbieren waar de brouwers zelf enthousiast van worden; met mooie, uitgesproken smaken en soms een gedurfde combinatie.

Vanaf 1 maart 2020 is Klere Boght een officiële brouwerij en worden de bieren gebrouwen in de brouwruimte van 9m2. De bieren die sindsdien zijn verschenen zijn enthousiast ontvangen. Klere Boght brouwt vooral dikke stouts, maar ook andere stijlen schuwen ze niet. Funky Wild Ales of volle Baltic Porters. Danny zijn bieren zijn zo'n groot succes dat hij soms de hulp van andere brouwers in moet roepen omdat hij ruimte te kort komt in zijn ketels.

Inmiddels zijn er vier vaste verkooppunten in de regio en vliegen de bieren de hele wereld over; ze worden ingecheckt in België, maar ook in Londen, Oslo en Edinburgh. Één van die vaste verkooppunten is natuurlijk speciaalbierwinkel Bierloods22. We zijn vanaf dag 1 fan van de bieren van Danny. Daarom hebben wij hem wat vragen gesteld, die we graag met jullie delen. En vertellen we graag over de club exclusieve speciaalbier liefhebbers "Klerelijers"

Waarom ben je begonnen met het brouwen van speciaalbier?

Ik ben begonnen nadat ik op speciaalbier tocht was met mijn buurman, en wij na verschillende bieren geprobeerd te hebben dachten "dat kunnen wij misschien ook wel". Ons eerste bier was een dubbele IPA en die was verrassend goed gelukt. Nog lang niet de kwaliteit die ik nu haal, maar heel goed voor een eerste brouwsel. Daarna ben ik veel verschillende stijlen gaan brouwen en daarbij ook al direct gestart met toevoegingen aan het bier. Om mijn creativiteit te kunnen uiten in het bier en mooie vernieuwende smaakcombinaties te maken.

Wat is het leukste aan het brouwen van bier?

Zoals ik al eerder vertelde kan ik goed mijn creativiteit kwijt in het brouwen van bier, en het brengt voor mij ook rust. Wat ik ook één van de mooie dingen vind van bier brouwen is dat je mensen bereikt en ze jouw creatie kunt laten ervaren.

Wat is het lekkerste biertje volgens jou?

Dat is een strikvraag haha! Door de jaren heen ben ik heel veel stijlen en bieren gaan waarderen. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor de NOA pecan mudcake Four Roses BA van Omnipollo en de CBS van founders. Die laatste heb ik goede herinneringen aan. (Ondergetekende is onlangs op de bruiloft van Danny en Diny geweest, en snapt waarom)

Danny voegt nog toe: Voeg daar ook nog maar de Lorelei BA van Omnipollo aan toe.

Wat ons betreft inderdaad heerlijke bieren!

Waar wil je over 5 jaar staan met Klere Boght?

Hoop zeker wat groter te kunnen zijn dan nu en dromen kan zeker, maar ik probeer mijn focus vooral te leggen op wat er nu gebeurt. Wij zijn super klein als brouwerij en hebben zojuist een stap gedaan om onze capaciteit te verdubbelen op onze eigen locatie. Wat ik wel hoop over 5 jaar is dat wij de liefhebbers nog steeds kunnen voorzien van mooie bieren.

Klerelijers: een exclusieve community

Danny heeft een community van bierliefhebbers om zich heen verzameld. Liefhebbers kunnen Klerelijer worden. Hiermee steunen ze een jaar lang Klere Boght, en krijgen in ruil daarvoor exclusieve bieren, andere voordelen en een hele mooie community.

Ondergetekende is ook lid geweest het eerste jaar, en heeft direct verlengd. Wil je ook bij de Klerelijers? Goed nieuws, door de recente uitbreiding heeft Danny wat meer plekjes kunnen creëren. Na de mensen van de wachtlijst is het ook jullie kans om lid te worden.

Wat krijg je als Klerelijer?

De Club van Klerelijers: onze community van leden met exclusieve bieren, merchandise, veel gezelligheid en wat er allemaal nog meer op ons pad komt.

In April start de nieuwe ronde van onze Club van Klerelijers!

Voor 175 euro ben je een jaar lang lid van de Club van Klerelijers en ontvang je:

  • 2x een zending met in totaal 14 exclusieve speciaal voor Klerelijers gebrouwen bieren en goodies.
  • Verrassing met kerst.
  • Toegang tot de inmiddels beruchte FOMO-borrel aan het einde van het Klerelijersjaar (ondergetekende kan dit beamen, de beste bottle share van afgelopen jaar. Met meer dan 40 heel exclusieve speciaalbieren).
  • Korting op bieren in onze webshop & gratis verzending.
  • Een jaar lang 5% korting op online bestellingen bij ons, jawel je favoriete bierwinkel Bierloods22!
  • Toegang tot onze actieve community op Facebook en Whatsapp.
  • Gratis verzending.

We kunnen het alleen maar beamen. Het is een geweldige community. Je krijgt heerlijke bieren, exclusief voor jou. En om het af te maken een prachtig event met heel exclusieve bieren van brouwers van over de hele wereld. En natuurlijk die permanente korting bij Bierloods22 ;-).

Ook klerelijer worden? Zo lang er plek is kun je je hier aanmelden.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.