Menu
0
Gratis thuis vanaf €85,- (NL) | Levering aan EU-landen
Stevig verpakt | veilige verpakking tegen breukschade
Sparen voor gratis bier of korting %
Klantbeoordeling: 9.8/10
13Dec2021
De 5 voordelen van bier in blik

De 5 voordelen van bier in blik

Door: AlrikReacties: 0

Wat is er beter? Speciaalbier in een blik of bier in een flesje?

We krijgen regelmatig de vraag waarom er zoveel bieren in blik zitten. En of dat niet slechter smaakt dan bier in een flesje? Daarom bespreken we hier de 5 voordelen (en vooroordelen) van speciaalbier in blik.

  1. Bierblikken zijn beter voor de smaak

    We merken dat veel mensen de associatie hebben met een metaalsmaak bij bieren uit blik. Geen zorgen! Dit is absoluut niet het geval. Bierblikken bevatten een filmpje aan de binnenkant die direct contact met het blik onmogelijk maken. Drink speciaalbieren uit blik wel gewoon uit een mooi geschikt glas.

    Bierblikken zijn juist beter voor de smaak van het bier dan bierflesjes. Bierflesjes laten namelijk, hoe donker ook, licht door. Licht heeft invloed op de smaak van bier. (dit kun je makkelijk thuis uitproberen, zet maar eens een flesje een paar dagen in het licht)
    Ook laten bierflesjes kleine hoeveelheden zuurstof door bij de dop, ook zuurstof heeft invloed op de smaak van bier. Daarom zie je dat steeds meer bieren in blik zitten. Vooral de korter houdbare bieren zoals verse IPA's zul je zelden of nooit in een flesje tegenkomen.

  2. Bierblikken zijn makkelijker te recyclen 

    Hoewel we glas inzamelen via statiegeld, of via de glasbak zijn bierblikken beter te recyclen dan bierflesjes, en kost dit ook nog eens minder energie. Helaas belanden er nog wel veel blikken bij het zwerfafval. Daarom komt er ook in Nederland waarschijnlijk een statiegeld systeem op blik om recyclen te bevorderen.

  3. Bier in blik is sneller op temperatuur

    Als je snel wilt genieten van een koud biertje is bier uit blik ideaal. Door het metaal in het blik is je biertje sneller op de juiste temperatuur. Blik is veel beter in staat warmte te geleiden (en dus af te voeren) dan glas.

  4. Bier in blik is makkelijker te vervoeren

    Blikken met bier zijn makkelijker te vervoeren dan bier in een flesje. Natuurlijk zijn ze minder breekbaar dus hoeft er minder beschermingsmateriaal gebruikt te worden. Maar ook de vorm is veel efficiënter. Hierdoor past er meer bier in hetzelfde transportmiddel. Wel zo efficient en ook nog eens beter voor het milieu.

  5. Speciaalbier in een blik ziet er vaak mooier uit

    Last but not least. Bieren in blik zien er vaak mooier uit. Het gehele oppervlak kan gebruikt worden om te bedrukken. Hierdoor zien we de mooiste exemplaren voorbij komen. Zeg nou zelf, dat ziet er wel zo leuk uit. En bovendien hartstikke instagrammable en geschikt voor mooie check-in foto's op Untappd.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.