Menu
0
Gratis thuis vanaf €85,- (NL) | Levering aan EU-landen
Stevig verpakt | veilige verpakking tegen breukschade
Sparen voor gratis bier of korting %
Klantbeoordeling: 9.8/10
20Mar2021
Bierglazen schoonmaken voor het perfecte speciaalbiertje

Bierglazen schoonmaken voor het perfecte speciaalbiertje

Door: AlrikReacties: 0

Wil je optimaal genieten van een lekker glas speciaalbier? Natuurlijk! Hier een aantal tips om te genieten van een perfect biertje met een mooie schuimkraag in een schoon bierglas.

De belangrijkste tips voor een schoon bierglas:

  1. Gebruik geen vaatwasser
  2. Reinig met de hand, het liefst met soda
  3. Droog je bierglas
  4. Gebruik een bierglas alleen voor bier
  5. Berg je bierglas goed op
  6. Spoel je glas om voor gebruik

Gebruik geen vaatwasser:

Tegenwoordig hebben we bijna allemaal wel een vaatwasser. Hoewel een makkelijke oplossing. Doe je bierglazen nooit in de vaatwasser.

Reinigingsmiddelen voor de vaatwasser zijn te aggresief voor delicaat glaswerk. Ze zorgen voor kleine beschadigingen, hierdoor zal je mooie bierglas uiteindelijk dof worden, en vuil en vetresten hechten zich aan deze beschadigingen.

Ook is je vaatwasser nooit echt schoon vanbinnen. Alle andere vuile vaat in de vaatwasser zorgt voor onzichtbare vuil en vetresten welke terecht zullen komen in je glas.

Handafwas met soda:

Je bierglas kun je het beste reinigen in een lauwwarm sopje. Met een klein beetje soda. Je kunt ook een speciaal reinigingsmiddel gebruiken voor glazen of een heel klein beetje afwasmiddel. Gebruik een schone wasbak of teil, een borstel (geen schuursponsje!) en was geen andere vaat af, of bewaar deze voor na de glazen. (natuurlijk kun je wijnglazen ook dezelfde behandeling geven)

Droog je bierglas:

Je kunt je bierglas het beste laten drogen aan de lucht. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een afwasrekje. Hou tussen de glazen voldoende ruimte aan en zorg dat de lucht goed in het glas kan. Droog het liefst zonder ander vaatwerk. Droog absoluut je glazen niet op zijn kop op een theedoek of aanrecht. Er zullen dan muffe luchtjes en vochtplekken achter blijven.

Wil je je glas gelijk droog hebben? Gebruik dan een poleerdoek, of een brandschone theedoek, die je nergens anders voor gebruikt. Door het zogenaamde poleren zullen je glazen ook een mooie glans krijgen.

Gebruik een bierglas alleen voor bier:

De makkelijkste tip. Gebruik je mooie bierglazen allen voor (speciaal)bier en niet voor andere dranken. Deze kunnen het glas aantasten en lastig te verwijderen resten achterlaten die je glas verpesten.

Berg je bierglas goed op:

Je mooie schone glazen berg je natuurlijk veilig op zodat ze schoon blijven. Hier verschillen de meningen. Er is het kamp op zijn kop: Hierbij berg je de glazen ondersteboven op, in een afgesloten kast. Het kamp rechtop: hierbij berg je de glazen met de bovenkant naar boven op, ook in een afgesloten kast.
We raden je het tweede aan. Het opbergen van glazen op zijn kop is op zich niet erg. Maar vooral als ze wat langer zo opgeborgen staan kunnen er geurtjes van bijvoorbeeld de kast zelf in het glas trekken.

Het belangrijkste is, zorg dat je glazen in een afgesloten kast staan, en niet in de buurt van bijvoorbeeld je gasfornuis of aanrecht. Zodat er geen vet en andere vuilresten in kunnen komen.

Spoel je glas om voor gebruik:

Om te genieten van een perfect ingeschonken speciaalbiertje kun je het beste je glas goed omspoelen voor gebruik. Hoe je dit precies doet hangt af van het soort bier.

Bij pilsener en andere bieren met veel koolzuur:
Spoel het glas met koud water. Schud vervolgens het water goed uit het glas. Schenk je biertje in en genieten maar! Door een klein waterfilmpje op het glas zal zich een mooie schuimkraag vormen.

Andere speciaalbieren:
Spoel het glas uit met koud water. Droog deze vervolgens met een poleerdoek of schone theedoek, die je het liefts alleen voor je glazen gebruikt. Schenk je speciaalbier in. En genieten maar!

Bonustip:
Net genoten van een lekker biertje? We snappen dat je niet staat te springen om gelijk de vaat te doen. Spoel wel altijd je glas even om. Zo voorkom je aangekoekte resten, en je glas zal veel makkelijker schoon worden.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.